New Fashion Kids

Efficiëntieslag en kostenbesparing met itSuitsFashion

New Fashion Kids is de organisatie achter de succesvolle kinderkledingmerken Cakewalk, Jottum en Pointer. Elk merk brengt 2 collecties per jaar en heeft zijn eigen afdeling Design, Productie en Inkoop in het hoofdkantoor in Baarn. 22 medewerkers en 15 agenten zorgen voor het succes van de 3 prachtige merken, die op meer dan 750 punten in Europa, Rusland en de Verenigde Staten worden verkocht. De organisatie was op zoek naar een nieuw ERP systeem en liet haar keuze vallen op itSuitsFashion.

Efficiëntieslag en kostenbesparing

Arjan van Rijn, Logistiek planner bij New Fashion Kids: “In ons oude ERP systeem zat veel maatwerk, waardoor het weinig flexibel was. We besloten het roer om te gooien en ons te committeren aan de standaard van een ERP pakket. We wilden kosteneffectiever kunnen upgraden en altijd de laatste software versies tot onze beschikking hebben. Daarnaast wilden we een efficiëntieslag en kostenbesparing maken in ons magazijn.”

Flexibel ERP pakket

“De keuze voor itSuitsFashion hebben we unaniem gemaakt. Dit pakket is heel flexibel, speciaal ontwikkeld voor de fashionbranche en dekt onze behoeften goed af”, aldus Arjan van Rijn. “We zorgen er met itSuitsFashion voor dat alle medewerkers in het bedrijf de voor hen relevante informatie uit onze database te zien krijgen, zodat ze hun werk optimaal kunnen verrichten.”

Snelle implementatie

“De implementatie van itSuitsFashion verliep snel en flexibel. Direct na de uitlevering van onze collectie, hebben we alle gegevens van ons oude ERP pakket overgezet naar itSuitsFashion. We zagen direct de vooruitgang: door de gehele supply chain zien we nu duidelijk waar we staan. We hebben continu een heel goed overzicht over onze processen. Onze klantenservice verloopt veel soepeler, omdat alle relevante klantgegevens in één overzichtelijk scherm te zien zijn. Daarnaast zijn we er duidelijk op vooruit gegaan met het annuleren en remplaceren van orders. Die mogelijkheid hadden we voorheen helemaal niet en scheelt ons nu veel handmatig werk”, zegt Arjan van Rijn.

Gebruiksvriendelijk

“itSuitsFashion is heel gebruiksvriendelijk, waardoor ook nieuwe medewerkers er snel mee overweg kunnen. Er zitten veel filtermogelijkheden in, waardoor je alle informatie die je nodig hebt er gemakkelijk uit kunt halen. Je kunt data bovendien eenvoudig exporteren naar Excel voor verdere analyse.”

DOWNLOAD DE CASE »

NEEM CONTACT OP »

This post is also available in: Dutch English Danish