Netraco

Netraco Garments werkt tot 8 keer sneller met itSuitsFashion en Apps4Fashion

Netraco Garments is de overkoepelende organisatie voor de succesvolle leder- en fashionmerken DNA, Fame on You, Goosecraft, Ibana en importeur SmashBox met merken Death by Zero, March 23, No Tomorrow en Reign Italia. Alle dimensies van de eigen merken, waaronder design, sales, productie en logistiek, worden vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam aangestuurd. De labels van Netraco hebben op dit moment ongeveer 1500 verkooppunten in onder meer Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland, het Midden-Oosten, Rusland en Japan. Het moderne bedrijf heef haar bedrijfsprocessen geautomatiseerd met itSuitsFashion en de sales tool Apps4Fashion, waardoor zij een grote foutreductie realiseert en tot 8 keer sneller werkt.

Compleet geautomatiseerd logistiek proces

De automatisering van de logistieke stroming binnen Netraco Garments was niet naar wens, met name bij het uitleveren waren er vaak onnodig veel verschillen. “Ons streven was dat de orders, de voorraadinformatie, het picken, het uitleverproces en de administratieve afhandeling goed op elkaar zouden aansluiten”, zegt Marieke de Wit, Office Manager bij Netraco Garments. Na intensief marktonderzoek vond Netraco in itSuitsFashion de ERP oplossing die het meest voldeed aan haar eisen en wensen. Dick Hauber, Eigenaar: “Bij de eerste kennismaking met itSuitsFashion werd direct duidelijk dat deze oplossing ontzettend veel mogelijkheden biedt. Al tijdens de eerste maanden van gebruik bleek het enorm goed aan te sluiten op onze dagelijkse werkzaamheden. We zijn overgegaan op een compleet geautomatiseerd logistiek proces. Verschillen tussen de voorraad van het systeem en de daadwerkelijke voorraad zijn hierdoor tot een minimum beperkt.”

Efficiëntieslag

Marieke de Wit: “Inmiddels werken we ruim 3 jaar met itSuitsFashion en zijn we nog steeds blij dat we de overstap hebben gemaakt. Uiteraard moet iedereen in het begin wennen aan het nieuwe systeem en de daarbij behorende nieuwe werkwijze. Maar we zijn er zó ontzettend op vooruit gegaan: al onze orderbevestigingen, facturen en creditnota’s handelen we af met E-facturatie, we kunnen naar eigen wens en behoefte rapportages uitdraaien en we kunnen de volledige mutatie van een artikel terughalen op zowel logistiek als financieel vlak. Ons hele logistieke proces verloopt bovendien een stuk efficiënter.” “Dankzij de naadloze integratie van itSuitsFashion en de sales tool Apps4Fashion kunnen we tijdens het drukke verkoopseizoen optimaal efficiënt werken. Ons salesteam voert orders direct bij de klant in en onze backoffice medewerkers hoeven de order alleen nog maar te controleren voor de order itSuitsFashion ingaat. Onze klanten krijgen automatisch een compleet orderoverzicht toegemaild, inclusief foto’s en prijzen. Marieke de Wit vervolgt: “Wij zijn erg blij dat we zo’n enorme efficiëntieslag hebben kunnen maken in onze bedrijfsvoering. Wij merken de verbeteringen met name in het logistieke proces en het verkoopproces. We kunnen informatie nu sneller delen binnen onze organisatie en hebben beter inzicht, waardoor we veel eerder zien wat goed gaat en waar we moeten bijsturen.”

DOWNLOAD DE CASE »

NEEM CONTACT OP »

This post is also available in: Dutch English Danish