salesman samples

Wat zijn de voor- en nadelen van het registreren van samples in uw ERP systeem?

Het laten ontwikkelen van samples is voor veel merkeigenaren en groothandels in kleding, schoenen, sportartikelen en accessoires een (relatief) dure aangelegenheid. Na de voorverkoop zou u alle salesman samples dan ook bij voorkeur weer in goede staat ontvangen, want deze kunnen worden verkocht met de reguliere collectie of ze kunnen nog een mooie prijs opleveren in de sample sale. Veel salesman samples blijken gedurende de voorverkoopperiode echter kwijt te raken en/of te verdwijnen.

Veel fashion groothandels leggen de salesman samples wel financieel vast in hun ERP systeem – de kosten worden dus geboekt op het grootboek – maar zij leggen de inkoop en distributie van de samples niet vast. Met als gevolg dat inzicht in de goederenstromen van deze salesman samples ontbreekt. Registratie van de samples in uw ERP systeem kost tijd – het nadeel – maar dit weegt voor veel merkeigenaren en wholesalers niet op tegen de voordelen die het inzicht en de controle die daar tegenover staan, bieden.

Door uw salesman samples te registreren in uw ERP systeem, heeft u ten alle tijden inzicht in welke samples er zijn besteld, welke samples er al binnen zijn, wanneer u welke samples nog kunt verwachten en welke verkoper of agent welke samples ontvangt. Dankzij dit inzicht kunt u ook precies volgen waar uw samples blijven en waar het mis is gegaan indien er samples ontbreken.

Wilt u de online demo Salesman sample administratie volgen, waarin wordt toegelicht hoe u op een eenvoudige manier samples kunt registreren in itSuitsFashion ERP? Neem vandaag nog contact met ons op via +31 (0)30 – 687 47 39 of info@itsuitsfashion.nl.

This post is also available in: Dutch

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie