Fashion management software: itSuitsFashion ERP

itSuitsFashion ERP is een op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde oplossing specifiek voor groothandels in de fashionbranche. Hieronder een overzicht van de standaard functionaliteiten en de beschikbare modules voor itSuitsFashion.

Standaard

De onderstaande functionaliteit is standaard onderdeel van itSuitsFashion ERP. Consignatie Consignatie houdt in dat u artikelen uitlevert, deze door uw klant in bijvoorbeeld zijn Shop in Shop worden gepresenteerd, maar u pas factureert wanneer de artikelen zijn verkocht. Vervolgens zorgt u ervoor dat de winkelvoorraad automatisch wordt bijgevuld. Dit wordt ondersteund door itSuitsFashion. Groothandel/distributie ItSuitsFashion biedt u de mogelijkheid gemakkelijk en efficiënt te werken met modellen in verschillende kleuren en maten, u kunt het voorverkoopproces afhandelen en collecties analyseren. Inkoopcombinaties Winkeliers die bij inkoopcombinaties zijn aangesloten, plaatsen en ontvangen zelf hun orders. De betaling vindt echter plaats door de inkoopcombinatie. itSuitsFashion zorgt voor een volledig geautomatiseerde afhandeling.

Modules

Als aanvulling op fashion management oplossing itSuitsFashion bieden wij u onderstaande add-ons. Commissie De Commissie add-on maakt het mogelijk om verschillende commissieovereenkomsten vast te stellen op basis van seizoen, merk, productcategorie en type order. Ook kunt u vaststellen waar de berekening van de commissie op gebaseerd moet worden. De te betalen commissies worden automatisch berekend en verder administratief afgehandeld. Communication center Deze add-on op itSuitsFashion zorgt voor de uitwisseling van grote hoeveelheden gegevens en gebruikt men om te communiceren met externe toepassingen (denk aan e-commerce en EDI). Bovendien wordt het gebruikt voor communicatie met logistieke dienstverleners. Dozenlogistiek Deze vrij nieuwe add-on op itSuitsFashion maakt het mogelijk om assortimenten in een zo vroeg mogelijk stadium te definiëren en het verdere proces op basis van ‘dozen’ af te handelen. In uw logistieke proces kan u een einde maken aan handmatig en foutgevoelig werk. E-invoicing Deze add-on wordt gebruikt om facturen automatisch periodiek per e-mail te verzenden. EDI De volgende berichten kunnen worden gegenereerd:

  • PRICAT (Artikel) = Export van artikelgegevens. Vooral bedoeld voor beurzen van inkoopcombinatie. Er kan worden gefilterd op de artikelkaart.
  • PRICAT (Orders) = Export van artikelgegevens van artikelen in de verkooporderregels. Er kan worden gefilterd op orders.
  • ORDRSP (Orderbevestiging) = Export van de order als bevestiging dat de elektronische verkooporder ontvangen en verwerkt is.
  • DESADV (Pakbon) = Export van een geboekte verkoopverzending als melding dat de goederen onderweg zijn.
  • INVOICE (Factuur) = Export van de geboekte factuur.
  • ORDERS (verkooporder) = Import van elektronische order. Resulteert in een verkooporder in NAV.

Intercompany In de fashion branche komt het vaak voor dat het hoofdkantoor in één land gevestigd is, maar er in diverse andere landen inkoop- en verkoopvestigingen zijn. Met onze add-on Intercompany kan deze situatie volledig worden afgedekt. Er wordt uitgegaan van één centraal logistiek bedrijf en aparte financiële bedrijven per land. De juiste gegevens worden automatisch onderling gesynchroniseerd. Logistieke dienstverlener (3PL) De logistieke afhandeling wordt door bedrijven in de fashion branche vaak uitbesteed aan gespecialiseerde logistieke dienstverleners. Onze add-on Logistieke dienstverlener (ook wel 3PL – Third Party Logistics) zorgt voor een eenvoudige uitwisseling van de benodigde gegevens tussen uw systeem en dat van de dienstverlener. De gehele communicatiestroom kan worden geregistreerd en gevolgd. CB Fashion (voorheen FashionWheels) interface Dit betreft de daadwerkelijke logistieke berichten, volgens de lay-out die FashionWheels verlangt. Paktafelscanning Dankzij deze add-on kan het pickproces worden uitgebreid met controlescanning op de inpaktafel. Middels scanning kunnen dozen met hun inhoud worden vastgelegd. Product Data Management (PDM) Direct na het creatieve proces moeten alle technische artikeldetails worden vastgelegd. Stuklijsten, maatspecificaties, wasinstructies, afbeeldingen en schetsen zijn benodigd om de producent aan te sturen. Op die manier kunnen de juiste artikelen worden geleverd. Het ontwerpproces sluit hiermee aan op de verdere administratieve processen binnen fashion groothandels. Uitgebreide calculatie Lang voordat de werkelijke kosten van de collectieartikelen bekend zijn, moeten de verkoopprijzen worden vastgesteld op basis van de verwachte in-huis prijzen. Met deze fashion add-on op itSuitsFashion kunt u zeer ingewikkelde calculaties maken die als doel hebben de uiteindelijke werkelijkheid zo goed mogelijk te benaderen.

DOWNLOAD DE LEAFLET »            NEEM CONTACT OP »

This post is also available in: Dutch English Danish